Sunday, April 20th, 2014

Szocsi-2014: A kínai elnök ott lesz az olimpia megnyitóján

Published on január 20, 2014 by Kárpáti Balázs   ·   No Comments

A kínai államelnök, Hszi Csin-ping ott lesz a téli olimpiai játékok megnyitóján Szocsiban – jelentette be a külügyminisztérium hétfőn.

A rövid közlemény szerint Hszi február 6-8. között fog Oroszországban tartózkodni.

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke és Joachim Gauck német szövetségi elnök már jóval korábban jelezték, nem lesznek jelen az ünnepségen. Paavo Arhinmaki finn sportminiszter pedig “bojkottálni” kívánja a szocsi játékokat, tiltakozásul a szólásszabadság korlátozásáért és a homoszexuálisokra gyakorolt nyomás miatt. Utóbbi vádakat Vlagyimir Putyin, orosz elnök a minap külföldi újságírók előtt cáfolta.

Kína és Oroszország, Putyin és Hszi Csin-ping következetesen biztosítják egymást támogatásukról a nemzetközi politikai színtéren, és a két ország évek óta szoros együttműködést folytat, hangsúlyozottan baráti kapcsolatokat épít. Megfigyelők szerint a kínai bejelentés nyilvánvalóan példamutatás és kiállás az orosz elnök mellett.

Hétfőn Broge Brende norvég külügyminiszter bejelentette, hogy V. Harald norvég király, valamint Erna Solberg, a skandináv ország miniszterelnöke is elutazik az ötkarikás esemény helyszínére.

A 22. téli olimpiai játékokat február 7. és 23. között rendezik meg a Fekete-tenger partján fekvő Szocsi városában. A játékok, illetve az orosz kormányzat elleni korábbi terrorfenyegetések és a már végrehajtott merényletek miatt csaknem 37 ezer fős személyzet biztosítja a helyszín, illetve a környék biztonságát.

(MTI)

Tags: , , ,

Olvasói hozzászólások(0)
Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

Click here to visit Maximum Sports Nutrition

Shop NEW La Liga 11/12 Jerseys Now Available at WorldSoccerShop.com!

Access 500 airport lounges

English Premier League Jerseys – Available at WorldSoccerShop.com!

Tudományosan igazolt Internetes pénzkeresési módszerek titkait most felfedtük és közzétettük!

AS Roma Store
COPYRIGHT 2011 Sportmenu.hu Minden jog fenntartva.